REZERVIRAJTE NAŠE VINSKE TURE ONLINE

IZLETI
&KUŠANJE
KORČULA

TESTAMENT VINARIJA - ŠIBENIK
IZLETI&KUŠANJE

WINE SHOP PRIDRUŽI SE NAŠEM KLUBU

NAŠA PRIČA

Black Island Winery otvara svoja vrata 2018. godine na prostoru nekada slavne Poljoprivredne zadruge Jedinstvo u kojoj je nastao prvi pošip. Bivša zadružna vinarija pretvorena je u nezaobilaznu vinsku destinaciju te je započeta nova etapa u proizvodnji autohtonog smokvičkog pošipa s ciljem vraćanja na svjetske vinske liste.

Inspiracija za samo ime vinarije dolazi od starog grčkog naziva Korkyra Melaina odnosno latinskog Corcyra Nigra, što bi u prijevodu značilo Crna Korčula. Taj naziv otok Korčula duguje bujnoj mediteranskoj vegetaciji, a osim po prirodnim ljepotama i kulturnoj baštini, Korčula je poznata i po dugoj tradiciji uzgoja vinove loze i izrade vrhunskih vina.

SMOKVICA VINOGRADI

Naši vinogradi nalaze se u blizini malog sela Smokvica, poznatog kao rodno mjesto autohtone vinske sorte Pošip. Svježa voda iz bogomdanih lokvi te autohtone vinske sorte razlog su zbog čega je ovo selo naseljeno još od antičkog doba.

Ovi gusto raspoređeni vinogradi zasađeni su na brdovitom terenu i terasastim poljima zbog čega ih lokalni vinari i danas obrađuju ručno, baš kao što su to nekad radili njihovi preci.

Darežljiva smeđe-crvena zemlja Smokvice, zajedno sa svježom vodom iz lokvi te visokom insolacijom s više od 2880 sunčanih sati godišnje, čine ovo mjesto savršenim za uzgoj vinove loze.

Pošip

Jedinstvena autohtona sorta s Korčule.

1880. godine, lokalni težak Marin Tomašić zvani Caparin otkrio je samoniklu lozu dok je radio u šumi. Odmah ga je privukao izvrstan okus i voćna aroma grožđa, stoga je požurio zasaditi trsove Pošipa u svom vinogradu.

Svjestan kako je naišao na poseban dar prirode, Tomašić je nesebično dijelio svoju tajnu sa svojim prijateljima i susjedima. 1967. godine, Pošip je postao prvo hrvatsko bijelo vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom.

Jedini istinski Pošip je korčulanski Pošip, a dom korčulanskog pošipa je Black Island Winery.

NAŠE VINO

Svaka kap našeg vina nagradit će vas neočekivanim iskustvom koje se jedino može osjetiti kada lokalni ljudi imaju priliku svijetu otkriti svoje tajne. U našoj vinariji stvaramo autohtona vina i želja nam je da se svatko tko ih kuša osjeća nagrađenim. Pozivamo i vas da nam se pridružite u proslavi bogate korčulanske prirode.

Nazdravimo zajedno darovitom otoku i njegovoj prirodi. Živjeli!

Merga Victa

Priroda je darovala otok Korčulu s lokvama prepunim svježe vode koje hrane vinograde koji okružuju selo Smokvica. Ovaj lokalitet domorodačko stanovništvo je zvalo Merga Victa, što doslovno znači “put preko vode” na staro-dalmatskom jeziku.
Nazdravimo darovima prirode i darovitim enolozima Igoru Radovanoviću i Nikoli Miroševiću koji su stvorili ovo vino za uživanje.
Merga Victa, darovito vino s darovitog otoka.

Dalmatian Dog

Dalmatiner je jedini pas koji se smije pokazujući zube. Mišićavo tijelo i izdržljivost karakteristike su ove stare pasmine porijeklom iz Dalmacije. Zbog toga su, kroz povijest, bili pratitelji vatrogasaca.

Merga Victa Pošip

Sorta: Pošip

Alkohol: 13,5% vol.

Nagrade:
berba 2018 – IWC srebro, Decanter bronca
berba 2019 - Decanter srebro

Merga Victa Pošip je vino zlatno žute boje, kristalno bistro i gusto. Na mirisu dominiraju arome svježih citrusa, koštunjičavog voća, žutog cvijeća te mediteranskog bilja. Suho je, srednjeg tijela, fine svježine, izražene mineralnosti, umjerenog alkohola te vrlo dobre i ugodne trajnosti.
Grožđe za ovo vino dolazi iz starijih vinograda s tradicionalno najboljim položajima za uzgoj pošipa. Sve radnje tijekom uzgoja u vinogradu obavljaju se ručno.
Grožđe se mulja i macerira nekoliko sati, a zatim preša s minimalnim tlakom. Fermentacija se odvijala u inox tankovima uz strogu kontrolu temperature.
Po završetku fermentacije slijedi otakanje s grubog taloga i odležavanje na finom talogu dodatna dva mjeseca.
Najbolje servirati na temperaturi od 12˚C.

Merga Victa Pošip

Dalmatian Dog Pošip

Sorta: Pošip

Alkohol: 12,5% vol.

Nagrade:
berba 2019 - Decanter bronca, IWC bronca

Dalmatian Dog Pošip je vino zlatno žute boje jačeg intenziteta, kristalno bistro i prilično gusto. Miris je srednjeg intenziteta, aroma zrelih limuna, breskve, smokve i mediteranskog bilja. Vino je suho, srednjeg tijela, zrelih voćnih aroma, blago uljate strukture te dobre i fine trajnosti.
Berba se odvijala se krajem kolovoza. Obavljena je ručno i selektivno u ranim jutarnjim satima radi očuvanja svježine i arome.
Fermentirano u inox tankovima 3 tjedna uz strogu kontrolu temperature te dodatno odležavalo na finom talogu.
Najbolje servirati na temperaturi od 12˚C.

Dalmatian Dog Pošip

POSJETITE NAS

Najbolji način da doživite povijest Pošipa, jest da posjetite našu Merga Victa vinariju u Smokvici. Pozivamo vas da uronite u poseban otočni načina života i upustite se u otkrivanje neponovljivog okusa Pošipa i drugih najfinijih lokalnih specijaliteta.

tour2

Izlet kroz vinograde uz kušanje i prezentaciju 5 vina autohtonih sorti + snack

Prezentacija se sastoji od predstavljanja svake pojedine sorte, povijesti vinarije i vinarstva na otoku Korčuli, upoznavanje s proizvodnim procesima tijekom stvaranja svakog pojedinog vina. Degustacije se odvijaju u moderno uređenoj kušaonici vina koja se nalazi u sklopu vinarije.
Uključen je i prijevoz iz Korčule ili Vela Luke Trajanje: 4h Cijena: 115,00 €

Rezerviraj
tour1

Kušanje i prezentacija 3 vina autohtonih sorti + snack

Prezentacija se sastoji od predstavljanja svake pojedine sorte, povijesti vinarije i vinarstva na otoku Korčuli, upoznavanja s proizvodnim procesima tijekom stvaranja svakog pojedinog vina. Kušaju se bijelo, rose i crno vino. Degustacija se odvija u moderno uređenoj kušaonici vina koja se nalazi u sklopu vinarije. Snack je uključen u degustaciju. Trajanje: 1h Cijena: 20,00 €

Rezerviraj
tour3

OKUSI KORČULE
Kušanje i prezentacija 5 vina najpoznatijih korčulanskih sorti + snack

Kušaju se vina najpoznatijih sorti koje se uzgajaju na otoku Korčuli; rukatac, pošip i grk od bijelih vina te plavac od crnih. Korčula je poznata kao domovina pošipa te kao „crni otok bijelih vina“ zbog toga što se pretežno proizvode bijela vina. Uz najprisutniji pošip tu su još i rukatac te grk. Degustacija se odvija u moderno uređenoj kušaonici vina koja se nalazi u sklopu vinarije.
Vina: 1. Rukatac Radovanović, 2. Merga Victa Pošip, 3. Grk Radovanović, 4. Merga Victa Pošip Sur Lie, 5. Merga Victa Plavac Snack je uključen u degustaciju. Trajanje: 1.30 h Cijena: 40,00 €

Rezerviraj

KUPITE NAŠE VINO

Vina su uvijek dostupna u našoj vinariji, a poslužuju se i uživaju u više od stotinu vinskih barova i restorana u Hrvatskoj.
Za dostavu u Hrvatskoj, vina možete naručiti na stranici dalmatiandog.eu.
Za dostavu u inozemstvu, vina možete naručiti na stranici thewineandmore.com

Naši partneri u inozemstvu:
Kanada - Croatia Unpacked
Njemačka - Delicije UG
Nizozemska - The Taste of Croatia
Švicarska - Mirakul Weine
Srbija - ADS wine
Ujedinjeno Kraljevstvo - Orbit Wines, Croatian Fine Wines Limited, The Wine Arcade
Češka - Vicom s.r.o.
Italija - Vinum Vini
Sjedinjene Američke Države - Croatian Premium Wine Imports, Novovino Wine

KONTAKT

Igor Radovanović
direktor
+385 98 948 0419
igor@blackislandwinery.com

Nikola Mirošević
enolog
+385 99 3112 859
nikola@blackislandwinery.com

Marina Salečić
voditeljica kušaone
+385 95 797 0085
marina@blackislandwinery.com

HAMAG-BICRO

'Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".

HAMAG-BICRO EUROPSKA UNIJA